WAGYU - CHUCK FLAP TAIL

CHUCK FLAP TAIL- Chuck Flap Tail - je přední část hovězího hřbetu nacházející se mezi druhým a čtvrtým žebrem kousek od podplečí a vysokého roštěnce. Strukturou se podobá nízkému roštěnci a v americkém způsobu bourání masa se jedná o vyhledávanou lahůdku ke grilování. Maso je díky blízkosti žebra lahodně jemné, měkké a křehké, v případě „wagyu“ nebo v Americe odchovaného plemene Black Angus pak navíc pěkně prorostlé výrazným tukovým mramorováním.

- Díky vysokému podílu mononenasycených mastných kyselin v mezisvalovém tuku je konzumace takového masa doporučována jako součást nízko-cholesterolových diet.

- Wagyu je japonský císařský skot proslulý masem nezaměnitelné chuti a kulinářských kvalit.
- Black Angus je známé skotské plemeno s oblibou chované americkými farmáři.

Momentálně nejsou k dispozici žádné balíčky druhu chuck flap tail.