ANGUS - OYSTER BLADE/TOP BLADE
(plec loupaná)

OYSTER BLADE/TOP BLADE<br> (plec loupaná)Plec loupaná bez kosti

Hovězí plec je libové maso. Hodí se k vaření, dušení, ale i grilování.

- Plec loupaná - "flat iron steak, "top blade" je název po Americku, "butlers' steak" po Anglicku a "oyster blade steak je název používaný v Austrálii a Novém Zélandu.

Loupaná plec je obvykle protkána silnou šlachou, která ale kuchyňskou úpravou dokonale změkne. Skvěle se hodí na marinovanou pečeni nebo restované kostky. Díky šťavnatému masu je tato část výborná také jako mleté. Ovšem pokud se vám podaří kousek přepůlit podélně (viz obr. níže), získáte skvělý materiál na grilování, zvlášť pak, pokud máte k dispozici maso japonského plemene Wagyu, jehož měkká šlacha je téměř neznatelná (obr. viz. níže). Z odřezků pak navíc uděláte vynikající vývar.

Momentálně nejsou k dispozici žádné balíčky druhu oyster blade/top blade
(plec loupaná).