ANGUS - STRIPLOIN AA3-5
(nízký roštěnec)

Mramorování: AA 3-5

STRIPLOIN AA3-5<br> (nízký roštěnec)Hřbetní část se nazývá roštěnec. Dělí se na tři části:

- vysoký - přední část blíž k hlavě - (RIB EYE)
- nízký - střední část - (STRIPLOIN, NEW YORK STRIP)
- nízký - zadní část - (TOP SIRLOIN)

Nízký roštěnec (roštěná) je kus masa, který pochází ze střední části hřbetu. V mezinárodním jazyce je tento kus známý také jako „striploin“. Striploin steak zvýrazní svoji výjimečnost hlavně na grilu, vynikající je ale také na roastbeef.

Ne každý kus je ale takto perfektně prorostlý tukem (mramorovaný). Pouze jedno jediné plemeno je vybaveno schopností dát světovým gurmánům a milovníkům hovězích steaků takto fantasticky mramorovaný kousek. Toto maso pochází z japonského plemene Wagyu (od ledna 2016 v naší stálé nabídce).

Momentálně nejsou k dispozici žádné balíčky druhu striploin aa3-5
(nízký roştěnec).