Jaké maso nabízíme

Topbeef.cz bychom rádi zaměřili na všechny milovníky kvalitního hovězího masa. I my jsme v minulosti nakupovali hovězí ve známých hypermarketech nebo u řezníků "specialistů", abychom nakonec zjistili, že kvalitní a dobře zralé hovězí vhodné k úpravě vynikajících steaků zde většinou nekoupíme (viz naše sekce "není maso jako maso"). Dnes již také víme, že hovězí nabízené celou řadou hypermarketů a "specializovaných" řezníků, pocházející obvykle z méně kvalitních plemen (někdy dokonce i ze starých a vyřazených krav), která se chovají spíše na produkci mléka než masa, nezměkne, i kdyby ho griloval mistr světa v grilování hovězího masa.

Maso, které nabízíme, pochází nejen z českých chovatelských farem, ale také ze zahraničních chovů, například z Holandska, Austrálie nebo USA. Vždy se jedná o dobře vyzrálé maso plemene, jehož chov je výhradně určen pro produkci vysoce kvalitního hovězího masa. Námi nabízené hovězí pochází z volků, býků a jalovic poražených v ideálním jatečním věku v rozmezí od 24 do 36 měsíců.

Maso je veterinárně prohlédnuto a rozbouráno. Po porážce zrálo jeden a půl až dva týdny v ideálním prostředí chladicího boxu odvěšené v půlkách (více naleznete v sekci "křehkost a zrání masa"). Po dvou týdnech je maso zabaleno do vakuových balíčků. Později je pak v tom samém balíčku klidně i zamraženo.

Pokud patříte mezi náročné hovězí masožrouty a jen nevíte, kde nakoupit hovězí absolutně špičkové kvality, topbeef.cz vás vtáhne do světa hovězího bez kompromisu.

*Přísné předpisy evropského nařízení o ekologické produkci pro jakost a výrobní postupy u masa označeného černo-zeleným logem BIO předepisují dobré životní podmínky zvířat a splnění všech jejich specifických potřeb, stejně jako vykrmování ekologickými plodinami. Naši klienti tak mohou vycházet z toho, že u námi nabízeného masa drží v ruce vysoce kvalitní hovězí ze skotu chovaného v souladu s potřebami daného živočišného druhu.