ANGUS - Top Blade (plec loupaná), mramorování: AA3-5
Wagyu Austrálie
Top Blade nebo také Oyster Blade - Amerika vs. Austrálie (tedy co se týče pojmenování této svalové partie), česky pak plec loupaná je čisté libové maso, které se hodí k vaření, dušení, ale i grilování.
- "top blade" nebo "flat iron steak je název po Americku, "butler´s" steak po Anglicku a "oyster blade steak je název používaný v Austrálii a Novém Zélandu.
Loupaná plec je protkána nepříliš silnou šlachou, která ale kuchyňskou úpravou dokonale změkne. Tato hovězí partie se skvěle hodí na marinovanou pečeni nebo restované kostky. A pokud se vám podaří kousek přepůlit podélně a odstranit střední šlachu, získáte dokonale čistý kus masa vhodný na grilování či pečený "roastbeef", zvlášť pokud máte k dispozici maso japonského plemene Wagyu!
1) Odřezky se perfektně hodí na kvalitní hovězí vývar.
2) Ultra tenké syrové plátky bez šlachy ponořte za pomoci asijských hůlek do vroucího zeleninového vývaru a po chvilce konzumujte!
gril / pánev (steak)

dušení

pečení

Momentálně nejsou k dispozici žádné balíčky druhu top blade (plec loupaná), mramorování: aa3-5.