WAGYU dorazilo!

zpět na přehled novinek

K naší obvyklé nabídce hovězího masa, pocházejícího z českých farem, jsme na začátku letošního roku přidali také maso ze zahraničních chovů (konkrétně z USA). Rád bych vám nabídnul k ochutnání fenomenální hovězí japonského plemene Wagyu (importované přímo z USA), které je v zámoří certifikované jako „Washugyu American Natural Kobe Style Beef“.

Hovězí maso japonského plemene Wagyu stojí na samém vrcholu špičkové gastronomie. Kdo Wagyu někdy ochutnal, hovoří o tuku, který se taví v ústech. Kvalitu a cenu hovězího Wagyu určuje bohatá struktura jinde nevídaných tukových žilek, které masu dodávají výjimečné chuťové vlastnosti - jemnost, měkkost a delikátnost.

Wagyu můžete připravit na všechny možné způsoby a nikdy se, díky jemné struktuře vláken, nepřipravíte o nitrosvalovou šťávu. Wagyu je špičkové hovězí nezaměnitelné chuti a kulinářských kvalit. Mezi ostatním hovězím masem jiných plemen skotu je snadno rozpoznatelné - nic podobného totiž neexistuje. Již po prvním ochutnání vás každý kousek hovězího Wagyu zasáhne na nejcitlivějších chuťových místech.

- Wagyu má, jako jediné hovězí na světě, svůj vlastní systém třídění kvality. Existuje stupnice (jedna je nejnižší stupeň), která označuje kvalitu a hustotu mramorování, podle které se pak odvíjí také cena.

- Zatímco běžné hovězí maso se kolikrát nedá ani uvařit, wagyu má v sobě díky osobitému tukovému mramorování tolik křehkosti a jemnost, že jeho strukturu a chuť můžete zkazit snad jen nepřirozeně extrémně dlouhým tepelným zpracováním.

- Maso dodáváme zabalené ve vakuových balíčcích o hmotnosti cca 500, 1000, 1500 a 2500 gramů.